Nieuws/Financieel
3093508
Financieel

Manpower voelt problemen op Europese markt

Milwaukee - Uitzendreus Manpower heeft in het voorbije kwartaal een lagere omzet en winst in de boeken gezet. Volgens topman Jonas Prising verslechterden de marktomstandigheden in het vierde kwartaal. Vooral in Europa zou de uitzendbranche het lastig hebben.

De concurrent van Randstad sloot de laatste drie maanden van 2018 af met een omzet van 5,4 miljard dollar, een daling van 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het hardst liepen de inkomsten terug bij de Noord-Europese activiteiten, waar ook Nederland onder valt, met een daling van 10 procent. Naast lastige marktomstandigheden had het bedrijf ook last van ongunstige wisselkoersen.

De nettowinst daalde met meer dan een kwart tot 158,3 miljoen dollar. Dat kwam mede doordat de winst een jaar eerder hoog uitviel door een belastingmeevaller in de Verenigde Staten.

Over heel 2018 wist Manpower zijn omzet overigens met een kleine 5 procent op te voeren tot 22 miljard dollar. De nettowinst steeg in de voorbije twaalf maanden met 2,1 procent tot 556,7 miljoen dollar.