Nieuws/Financieel
3105612
Financieel

Euronext gaat vol voor Oslo Børs

Amsterdam - Beursuitbater Euronext zet de strijd om de Noorse branchegenoot Oslo Børs voort. Het feit dat het bestuur van Oslo Børs de voorkeur geeft aan het concurrerende bod van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq doet daar niets aan af, zo laat Euronext maandag weten in een verklaring. Kort na de bekendmaking van Euronext vol te gaan voor Oslo Børs, lanceerde Nasdaq zijn bod officieel.

Euronext, het bedrijf achter onder meer de beurs van Amsterdam, weet zich door bepaalde toezeggingen al verzekerd van de steun van een meerderheid van de aandeelhouders van Oslo Børs. De Amerikanen bieden echter meer: bijna 674 miljoen euro, tegenover de circa 625 miljoen euro die Euronext bereid is te betalen.

Zondag liet NasdaqNordic, de Scandinavische tak van Nasdaq, nog weten bereid te zijn om met Euronext in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen. Nasdaq wil op die manier meer aandelen kopen om alsnog aan het langste eind te trekken en na de beurzen van Denemarken, Zweden, Finland en IJsland ook die van Noorwegen in te lijven. Euronext baat beurzen in vijf landen uit.