Nieuws/Financieel
3111989
Financieel

DSM steekt geld in 3D-printbedrijf

Heerlen - Speciaalchemiebedrijf DSM heeft een investering gedaan in Adaptive3D, een Amerikaans bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van materialen voor 3D-printen. De investeringstak van het Nederlandse concern was de belangrijkste geldschieter bij een recente financieringsronde. Ook chipmaker Applied Materials steekt geld in de onderneming.

Adaptive3D ontwikkelt nieuwe types kunsthars voor de productie van complexe rubberen en plastic onderdelen, onder andere voor de industrie, transportsector en gezondheidszorg. Het bedrijf meent betere en goedkopere alternatieven te kunnen bieden voor traditionelere productietechnieken.

DSM ziet een belangrijke groeimarkt in materialen voor 3D-prints. Samen met Applied Materials verwacht het chemieconcern op grotere schaal te kunnen werken aan toepassingen van de materialen van Adaptive3D.

Over de financiële details van de investeringsronde is niets bekendgemaakt. In de regel neemt DSM via zijn investeringstak DSM Venturing een belang van 5 tot 25 procent in bedrijven waarin het investeert.