Nieuws/Financieel
3116089
Financieel

Delivery Hero profiteert van uitbreiding

Berlijn - Delivery Hero heeft het afgelopen jaar zijn omzet fors opgevoerd. Het van oorsprong Duitse maaltijdbestelbedrijf verwerkte via zijn sites meer bestellingen. Volgens topman Niklas Östberg werd het bedrijf geholpen door de uitbreiding van zijn onlinebesteldiensten in de circa veertig landen waar het actief is.

De omzet over 2018 bedroeg 792 miljoen euro, een stijging van 56 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Delivery Hero tekende daarbij aan dat het merendeel van de online omzet werd behaald in markten waar het bedrijf marktleider is.

Om zich meer op die gebieden te kunnen richten, verkocht Delivery Hero in december al zijn activiteiten in thuisland Duitsland aan het Nederlandse Takeaway.com. Het ging daarbij om maaltijdbestelsites Lieferheld en Pizza.de en de bezorgdienst foodora.

Voor het komende boekjaar verwacht Delivery Hero zijn omzet op te voeren tot een bedrag tussen de 1,08 miljard en 1,15 miljard euro. Daarbij wordt een operationeel verlies (ebitda) verwacht tussen de 270 miljoen en 320 miljoen euro.