Nieuws/Financieel
3120050
Financieel

FNV komt geld tekort voor acties

FNV-voorzitter Han Busker

FNV-voorzitter Han Busker

Amsterdam - De FNV moet het mes zetten in een groot deel van de acties, stakingen en manifestaties die het de komende jaren wil uitvoeren. Dat blijkt uit de conceptbegroting die in handen is van deze krant.

FNV-voorzitter Han Busker

FNV-voorzitter Han Busker

De plannen maken onderdeel uit van het Offensief, waarbij de vakbond de confrontatie wil aangaan met het kabinet en werkgevers. De grootschalige campagne werd in mei vorig jaar aangekondigd en het is de eerste keer dat de FNV hiervoor een flink budget vrijmaakt.

Uit het Concept Meerjarenwerkplan en resultaatbegroting 2019-2021 blijkt dat er de komende jaren een bedrag van 42 miljoen euro nodig is voor de verschillende acties, terwijl er slechts 21 miljoen euro beschikbaar is. ,,Dit betekent dat de directie en het bestuur kritisch moeten kijken naar de plannen in relatie tot het beschikbare budget”, zo staat te lezen.

De FNV wil alleen al zo’n 17 miljoen euro uittrekken voor organizing, het mobiliseren van werknemers op de werkvloer om druk uit te oefenen op werkgevers.

Een FNV-woordvoerder zegt dat er geen sprake is van een bezuiniging. ,,Er is altijd al 21 miljoen euro begroot voor het Offensief en er zijn veel plannen ingediend. Daar moet dus een keuze uit worden gemaakt.”