Nieuws/Financieel
312326642
Financieel

’Ahold kijkt ook naar Hema’

Amsterdam - Ahold Delhaize overweegt om zich te mengen in de strijd om Hema. Het moederbedrijf van Albert Heijn heeft zakenbank Lazard in de arm hebben genomen om een overname te onderzoeken, zo meldt het FD. Eerder meldde DFT al dat Hema een zakenbank had ingehuurd.

De grootgrutter heeft echter nog geen bod gedaan.

Ahold Delhaize lijkt vooral vanuit defensief oogpunt te handelen, en vooral oog te hebben voor rivaal Jumbo. Jumbo op haar beurt is ook niet gerust op wat Ahold doet. De top van Jumbo zei eerder in De Telegraaf wél een bod op Hema uit te sluiten. Jumbo werkt intensief samen met Hema.

Hema is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij grepen de macht bij het bedrijf, in ruil voor het wegstrepen van €300 miljoen aan schulden, waarna de warenhuisketen afscheid nam van Marcel Boekhoorn als eigenaar.

DFT kon de afgelopen weken al meldden dat achtereenvolgens het moederbedrijf van Blokker, een consortium rond investeringsmaatschappij Parcom, en recent de Angelsaksische investeerder Flacks Group zich meldden voor Hema.