Nieuws/Financieel
3149781
Financieel

'Wall Street opnieuw omhoog'

New York - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag opnieuw voor een hogere opening. Hoop op een snelle oplossing van de handelsoorlog met China nam toe na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerken beleggers nog wat bedrijvennieuws.

Trump liet weten dat als er genoeg voortgang is geboekt in het handelsoverleg met China, hij de opgeschorte importheffingen niet meteen weer instelt. Daarmee biedt hij wat ruimte voor een gunstige oplossing voor bedrijven. Eerder had Trump nog gezegd dat op 1 maart een harde deadline afloopt waarop een handelsdeal moest zijn bereikt. Ook uitlatingen van Handelsminister Steven Mnuchin hielpen het sentiment vooruit. Hij liet weten dat de handelsgesprekken voorspoedig verlopen.

Bovendien zou Trump van plan zijn om het akkoord over de financiering van de Amerikaanse overheid te ondertekenen. Dat akkoord waarover Democraten en Republikeinen het eerder deze week eens werden, bevat niet de volledige financiering voor de door Trump gewenste grensmuur. Daardoor was het onduidelijk of Trump wel zou willen tekenen.

Activision Blizzard

Maker van generieke medicijnen Teva staat voor een fors lagere opening. Het Israëlische bedrijf met een Amerikaanse notering zette een verlies in de boeken en voldeed met zijn prognoses niet aan de verwachtingen van analisten.

Gamesuitgever Activision Blizzard maakte bekend 8 procent van zijn personeel te willen ontslaan. Daarmee moet de maker van computerspellen als Call of Duty, Overwatch en Hearthstone weer winstgevender worden. Er komen wel meer ontwikkelaars, maar administratieve en verkoopbanen verdwijnen. Activision Blizzard greep in na een tegenvallend jaar.

Tripadvisor

Tripadvisor boekte in het laatste kwartaal van vorig jaar winst, na een verlies een jaar eerder. Ook de omzet liep op, maar kenners hadden hogere verwachtingen en het aandeel stond voorbeurs lager. Groupon deed het ook slechter dan verwacht. De kortingssite haalde een lagere winst dan een jaar eerder. Ook de omzet daalde. Hilton Worldwide steeg in de grijze handel na een handelsbericht.

Op macro-economisch vlak zijn er cijfers over de Amerikaanse inflatie. Die was met 1,6 procent lager dan de 1,9 procent van december. Economen hadden in doorsnee op een nog iets lagere inflatie gerekend.

De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 1,5 procent hoger op 25.425,76 punten. De brede S&P 500 won 1,3 procent tot 2744,73 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 7414,62 punten.