Nieuws/Financieel
3152981
Financieel

SBM verwacht hogere omzet in 2019

Schiedam - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwacht dit jaar een hogere omzet te boeken dan afgelopen jaar, met een iets lager bedrijfsresultaat. Verder gaat het bedrijf voor 200 miljoen dollar eigen aandelen inkopen en wordt de dividenduitkering met 50 procent verhoogd tot 75 miljoen dollar.

Voor dit jaar voorziet SBM een omzet van circa 2 miljard dollar, van 1,7 miljard dollar in 2018. De jaaromzet kwam daarmee uit zoals door het bedrijf zelf was verwacht.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) kwam vorig jaar uit op 784 miljoen dollar, eveneens conform de eigen prognoses. In november schroefde SBM zijn verwachting voor het resultaat op naar meer dan 750 miljoen dollar, terwijl eerder op ongeveer dat bedrag werd gerekend.

SBM gaf aan dat in de markt voor grote FPSO's herstel is te zien en dat in de komende jaren meerdere orders worden verwacht.

"Eindelijk weer reden tot lachen voor beleggers in SBM Offshore."

Ziet ook DFT verslaggever Edwin van der Schoot

De aandeelhouders van SBM Offshore zijn de afgelopen jaren niet verwend geweest. In totaal werd er immers voor een dik miljard aanboetes en schikkingen afgetikt door het in een grote corrutiezaak verzeild geraakte bedrijf. Nu het dividend verhoogd wordt en er eigen aandelen worden ingekocht, is er eindelijk weer eens reden toch lachen voor beleggers.

Volg @EvdSchoot op Twitter.

Het bedrijf is gezien de verwachte vraag onderhandelingen begonnen voor een derde romp onder het Fast4Ward-programma, waardoor FPSO's met grotere productiecapaciteit sneller kunnen worden gebouwd.

Bestuursvoorzitter Bruno Chabas en commissaris Sietze Hepkema, die vandaag werd voorgedragen voor herbenoeming, moeten later dit jaar nog onder ede getuigen voor de rechtbank in Haarlem over de corruptieaffaire.