Nieuws/Financieel
3153471
Financieel

'NN gaat langzaam de goede kant op'

Amsterdam - NN Group heeft resultaten laten zien die licht tegenvallen, maar de verzekeraar is desalniettemin op het goede pad. Verder is de aangekondigde aandeleninkoop ter waarde van een half miljard euro indrukwekkend. Dat concludeert een analist van KBC Securities.

De operationele winst kwam uit op 343 miljoen euro, tegen 345 miljoen euro een jaar eerder. Daarmee presteerde NN minder dan de gemiddelde verwachting van kenners. Volgens de marktkenner bij KBC is het echter goed mogelijk dat NN later dit jaar zijn doelen naar boven bijstelt, met name voor de niet-levensverzekeringen.

De kenners bij ING spreken van positieve resultaten. De door ING al langer verwachte aandeleninkoop van NN is conform verwachting. Eerder schreven de analisten al bij NN ruimte te zien voor een aandeleninkoop in die orde van grootte. Ook de vooruitzichten voor het komende jaar zien er volgens de bank rooskleurig uit voor beleggers, geholpen door de sterke kaspositie. Deze zal naar verwachting verder versterken, mede door de kapitaalgroei op eigen kracht, aldus ING.

KBC heeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 42 euro per aandeel. ING heeft ook een koopadvies op NN met een koersdoel van 43,50 euro. NN stond omstreeks 10.00 uur 1,2 procent hogerop 37,41 euro.