Nieuws/Financieel
317501403
Financieel

Aviva onderzoekt afstoten Aziatische tak

Londen - De Britse verzekeraar Aviva onderzoekt de mogelijkheden om zijn onderdelen in Azië af te stoten. De financiële instelling leed in de eerste helft van het jaar onder een ongunstig handelsklimaat op de financiële markten.

De geringe rendementen van de obligatiebeleggingen van Aviva en het afgenomen beleggersvertrouwen speelden de verzekeraar parten. De operationele winst van de levensverzekeringentak zakte tot bijna 1,3 miljard pond, bijna 1,4 miljard euro. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Voor het gehele concern kwam de operationele winst in de meetperiode licht hoger uit op ongeveer 1,5 miljard pond.

Geruchten dat Aviva zijn activiteiten in Azië van de hand wil doen, deden al eerder de ronde. Deze zouden naar verluidt 3 miljard tot 4 miljard dollar kunnen opleveren. De eventuele verkoop is een van de eerste belangrijke stappen van de nieuwe topman, Maurice Tulloch. Hij wel de verzekeraar nieuw leven inblazen na jaren van tegenvallende resultaten.