Nieuws/Financieel
3175457
Financieel

Bitcoin klimt verder tot $4000

Amsterdam (DFT) - Bitcoin is op de weg terug. De cryptomunt is dinsdag de grens van $4000 genaderd. Vooral de Amerikaanse handel in de munt neemt toe.

Handelaren zien al weken van lichte stijgingen in de prijzen voor bitcoins als belangrijkste munt en andere cryptomunten. Ethereum en ripple gingen zelfs nog sterker mee, eos won dinsdag 18%.

Op de veelgebruikte cryptomuntensite Coinmarketcap.com steeg bitcoin ruim 5% en raakte bijna de $4000 per stuk aan.

Die grens van $4000 geldt onder experts als relevant - als de munt daar langere tijd boven kan blijven, is er voldoende vertrouwen onder beleggers om meer cryptomunten te kopen.

Eind 2017 eindigde de bitcoinprijs bij ruim $19.000 per stuk, daarna zakte de munt in etappes constant tot $3157.

De bitcoin eindigde de afgelopen zes maanden telkens met verlies, maar februari kan de uitzondering worden. Vanaf 8 februari steeg de prijs toch weer.

De cryptomunt profiteerde ook van het bericht dat de Amerikaanse bank JPMorgan Chase gaat experimenteren met een eigen digitale munt. Omdat het concern specifiek sprak over een cryptomunt, pakte dit positief uit voor de hele groep met cryptomunten.

Dat een commissaris van de Amerikaanse beurswaakhond SEC zich positief uitliet over handel in de virtuele munt, hielp daarbij.

Tot dusverre stond de Amerikaanse beurswaakhond zeer terughoudend tegenover een zogeheten etf, die beleggers de mogelijkheid geeft op de effectenbeurs in de bitcoin te handelen.

Meer financieel nieuws via je e-mail? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!