Nieuws/Financieel
319154621
Financieel

Tesla doet flinke stap terug op Wall Street

New York - Tesla was woensdag een opvallende daler op een groengekleurd Wall Street. De maker van elektrische auto's deed een flinke stap terug na de spectaculaire koersstijging van de afgelopen tijd. Over de gehele linie was het sentiment op de beurzen in New York positief. De zorgen over het nieuwe coronavirus werden naar de achtergrond gedrukt, na berichten dat wetenschappers mogelijk een effectief medicijn hebben gevonden tegen de besmettelijke ziekte.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,7 procent hoger op 29.290,85 punten. De brede S&P 500 steeg 1,1 procent tot een recordslot van 3334,69 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 9508,68 punten.

Tesla verloor ruim 17 procent aan beurswaarde. Beleggers namen massaal hun winst. Sinds begin dit jaar was het aandeel van Tesla nog ongeveer in waarde verdubbeld, dankzij aanhoudend optimisme over het bedrijf.

Starbucks

Starbucks ging bijna 1 procent omlaag. Pershing Square heeft zijn belang in de koffieketen van de hand gedaan. Volgens het investeringsvehikel van miljardair Bill Ackman zou het rendement op het aandeel komende tijd waarschijnlijk toch teruglopen.

Wall Street verwerkte verder weer een reeks bedrijfsresultaten. Zo zag Walt Disney de kwartaalomzet flink stijgen. Het entertainment- en mediaconcern deed onder meer goede zaken met films als Frozen II en Star Wars: The Rise of Skywalker. Beleggers waren toch niet tevreden vanwege de flinke kosten die het concern maakt voor zijn nieuwe streamingdienst. Het aandeel zakte ruim 2 procent.

Olie

Autofabrikant Ford Motor ging daarnaast dik 9 procent onderuit, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, zakte een kleine 14 procent door teleurstellende cijfers en prognoses. De resultaten van autoconcern General Motors (GM) waren beter dan verwacht en het aandeel won bijna 2 procent.

De euro was 1,0999 dollar waard, tegen 1,1003 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 3 procent duurder op 51,09 dollar. Brentolie kostte 2,9 procent meer op 55,52 dollar per vat.