Financieel/Nieuws
320482
Nieuws

Nederland eerste met nieuw 4G

Den Haag - T-Mobile heeft zijn netwerk fors opgewaardeerd. Door over te stappen op een nieuwe 4G-technologie kunnen klanten als eerste in Europa tot 30% sneller internetten, belooft de telecomaanbieder.

Alleen enkele Aziatische landen maken al van de technologie gebruik. Dat ook Nederland deze gaat gebruiken, is een beloning voor de enorme vraag naar capaciteit in ons land, stelt Richard Marijs, bij T-Mobile verantwoordelijk voor de technologiestrategie.

Investering

„T-Mobile heeft hier al zo’n hypermodern netwerk dat het een relatief kleine stap was om deze technologie in te schakelen. Het is bovendien een investering in de toekomst, want wat we nu doen is uiteindelijk ook bruikbaar als we van 4G naar 5G overgaan.”

Oplettende klanten hadden de afgelopen weken op drukke locaties al gemerkt dat hun downloadsnelheid is toegenomen. T-Mobile rolde de update reeds op 250 locaties uit, en is tevreden over de resultaten.

Update netwerk

De voordelen zijn het best te merken voor klanten die op één plek zijn. Wanneer ze zich op hoge snelheid verplaatsen, schakelen ze automatisch over naar een netwerkvariant met minder capaciteit, maar nog steeds een hogere snelheid.

De meest gangbare 4G-telefoons van de afgelopen jaren zijn geschikt voor de update. Wie zeker wil weten of hij meeprofiteert, moet opzoeken of TD-LTE in de specificaties vermeld staat.

Of ook andere providers de technologie zullen omarmen, is nog niet bekend.