Nieuws/Financieel
3204859
Financieel

’Klanten Intertoys laten tonnen liggen’

Klanten hebben voor tonnen aan cadeaubonnen van het failliete Intertoys laten liggen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft „iets meer dan de helft van alle klanten zijn bonnen ingeleverd.”

Vorige week zei het speelgoedbedrijf dat vele tienduizenden bonnen nog niet waren ingeleverd, goed voor zo’n €1 miljoen. Nu wil de zegsman niets zeggen over de waarde van de ingeleverde en de niet-ingeleverde bonnen.

Afgelopen donderdag viel de winkelketen om. Klanten kregen tot zondag de tijd om de cadeaubonnen in te leveren. Intertoys vindt dat ze daarmee tegemoet zijn gekomen aan de klanten, „omdat bonnen bij een faillissement normaal direct hun waarde verliezen.”

Het inleveren van de bonnen ging niet zonder slag of stoot. In veel winkels waren chaotische toestanden te zien, mede omdat de winkels geplaagd werden door een technische storing.

In sommige vestigingen liep het zo uit de hand dat beveiligers moesten worden ingeschakeld toen medewerkers werden belaagd en bespuugd.

Achter de schermen werken de curatoren aan een doorstart van Intertoys met pakweg 150 minder winkels.

Vooral de franchisenemers, die 100 winkels bezitten, en niet onder het faillissement vallen, willen graag een stuk of 120 winkels overnemen uit de boedel van 286 winkels. Bronnen zeggen dat de franchisenemers dinsdag horen of de curatoren instemmen met een mogelijke koop.

Meer financieel nieuws via je mail? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!