Nieuws/Financieel
3204962
Financieel

Werknemers niet blij met flexplek

De meeste werknemers vinden flexplekken niet leuk.

De meeste werknemers vinden flexplekken niet leuk.

Amsterdam - In menig kantoor wordt het gezien als dé manier om kosten te besparen: geef niet elke werknemer een vast bureau, maar laat iedereen aanschuiven op een flexplek. De meeste werknemers hebben hier echter een hekel aan.

De meeste werknemers vinden flexplekken niet leuk.

De meeste werknemers vinden flexplekken niet leuk.

Een bedrijf dat werkt met flexibele werkplekken heeft een minder groot kantoor nodig: er is altijd een deel van het personeel dat thuis werkt, ziek of vrij is. Flexwerken levert dus kostenbesparing op. Maar ook ongelukkig personeel. Maar liefst 55% van de werknemers zegt liever niet te werken bij een bedrijf met flexwerkplekken.

Privacy

Dat blijkt uit onderzoek door PanelWizard in opdracht van consultant HK&P onder ruim duizend Nederlandsre werknemers. De meeste werknemers vinden flexplekken onpersoonlijk en ervaren een gebrek aan privacy. Daarnaast is er soms letterlijk geen plek voor je in een bedrijf dat op deze manier werkt, zoals bijvoorbeeld bij een aantal ministeries het geval is.

Flexwerkplekken klinken misschien wel hip, dat wil niet zeggen dat jongeren er wél blij van worden. Werknemers onder de 30 hebben een nog grotere hekel aan flexplekken dan 30-plussers.

Wat werknemers dan wel graag willen? Samenwerken met leuke collega’s, een goede werksfeer en voldoende vrije dagen. Slechts een klein deel vindt een hoger salaris of een grote leaseauto belangrijker dan een gezellige werkplek.