Nieuws/Financieel
3248632
Financieel

OESO zet mes in prognose groei wereldeconomie

PARIJS (ANP) - De economische groei kalft volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) af. De denktank denkt nu dat de groei van de wereldeconomie dit jaar uitkomt op 3,3 procent, terwijl de organisatie een paar maanden geleden nog uitging van 3,5 procent.

Volgend jaar gaat de wereldwijde economie er 3,4 procent op vooruit. Dit is eveneens minder dan bij de eerdere raming in november toen voor 2020 nog rekening werd gehouden met 3,7 procent groei. De bijstellingen zijn onder meer het gevolg van de groeivertraging in China, aanhoudende politieke onzekerheden en de zwakkere groei in Europa. Dit alles zal volgens de OESO effect hebben op de wereldwijde groei op de middellange termijn.

Voor vrijwel alle belangrijke economische regio's is de OESO gematigder in zijn voorspelling in vergelijking met eind vorig jaar. Zo werden prognoses voor de eurozone, de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Ook over de groei in Japan, India en Brazilië is de OESO gematigder in zijn voorspellingen.