Nieuws/Financieel
3273044
Financieel

Miljardenbusiness naar Nederland om Brexit

CBOE heeft een aandelenbeurs in Chicago.

CBOE heeft een aandelenbeurs in Chicago.

Amsterdam - De aanstaande Brexit heeft Nederland opnieuw een grote vis opgeleverd. Het Amerikaanse handelshuis CBOE, waar dagelijks (!) voor €7 miljard aan Europese aandelen wordt verhandeld, heeft de vergunning binnen om het Europese hoofdkantoor van Londen naar Amsterdam te verhuizen.

CBOE heeft een aandelenbeurs in Chicago.

CBOE heeft een aandelenbeurs in Chicago.

Het bedrijf wil in Amsterdam, met naar verwachting tien medewerkers, dezelfde diensten aanbieden als op zijn huidige Europese vestiging in Londen. Het gaat daarbij onder meer om gereguleerde beurshandel, maar ook voor beleggingsproducten waar minder strikte voor regels gelden dan voor traditionele effectenbeurzen.

De Londense vestiging van CBOE blijft open om de aandelenhandel in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland te regelen. De aankondiging van de verhuizing van alle andere Europese activititeiten naar Amsterdam komt op de dag dat de Britse premier May laat weten dat de Brexit-onderhandelingen volledig zijn vastgelopen.

Nederland profiteerde al van de Brexit door onder meer Europees medicijnagentschap EMA naar Amsterdam te halen. Autobouwer BMW dreigt daarbovenop nog eens de productie van Mini’s van Oxford naar Limburg te verplaatsen.