Nieuws/Financieel
328428130
Financieel

Deere stelt teleur met winstverwachting

Moline - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft een winstverwachting uitgesproken voor het nieuwe boekjaar die lager uitvalt dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf zegt dat veel boeren terughoudend zijn met investeringen in bijvoorbeeld tractors, combines en maaidorsers door de wereldwijde handelsspanningen en moeizame agrarische marktomstandigheden.

Voor het onlangs begonnen boekjaar 2020 rekent het concern nu op een nettowinst van 2,7 miljard tot 3,1 miljard dollar. In de markt lag de consensus op bijna 3,5 miljard dollar. Ondanks de uitdagingen blijft Deere optimistisch over de vooruitzichten voor de langere termijn, zo verklaarde topman John May, die sinds augustus de hoogste functie vervult.

In het op 3 november afgesloten gebroken boekjaar 2019 nam de omzet met 5 procent toe tot 39,3 miljard dollar, met een nettowinst die 4 procent klom tot 3,2 miljard dollar. Deere had al meermaals gewaarschuwd dat de handelsperikelen de resultaten zouden gaan raken. Het bedrijf maakt ook machines voor bosbouw en de bouwsector.