Nieuws/Financieel
3298031
Financieel

DGB wil mandaat Logtenberg verlengen

Hardenberg - DGB Group wil het mandaat van Mark Logtenberg als voorzitter van de raad van bestuur en tevens niet-uitvoerend bestuurder verlengen. Dit geldt voor een periode van twee jaar, zo valt te lezen in de gepubliceerde agenda voor de aandeelhoudersvergadering die op 26 april wordt gehouden.

Logtenberg werd in 2016 voor een periode van vier jaar benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen. Omdat tussentijds de structuur van DGB is gewijzigd van een two-tier-model naar een one-tier-model kreeg hij het mandaat om voor twee jaar betrokken te zijn bij het dagelijkse toezicht.

Verder zal Leo Verheijen aftreden als uitvoerend bestuurder. Hij wordt niet-uitvoerend bestuurder. Daarmee geeft wil DGB gehoor aan de Corporate Governance Code waarin staat dat het bestuur in meerderheid uit niet-uitvoerende bestuurders moet bestaan.

Ook staat een wijzigingsvoorstel voor de statuten op de agenda. DGB wil prioriteitsaandelen uitgeven en een Stichting Preferente Aandelen opzetten. DGB is het voormalige Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC).