Nieuws/Financieel
3302860
Financieel

’Snel aankondiging fusie Deutsche en Commerzbank’

Amsterdam - Deutsche Bank en Commerzbank zouden op het punt staan om aan te kondigen dat ze in gesprek zijn over een fusie met elkaar. Dat zegt persbureau Deutsche Press Agentur zondagochtend te hebben vernomen uit Duitse bankkringen.

Over een fusie tussen de twee Duitse grootbanken wordt al maanden gespeculeerd. De afgelopen dagen ging al het gerucht dat Deutsche Bank bezig was met het verwerven van politieke steun in Berlijn voor een fusie. Het ministerie van Financiën heeft inmiddels laten weten dat het ’economisch zinvolle opties open tegemoet zou treden'.

Internationale speler creëren

In Duitsland zijn zorgen over het ontbreken van een bank die het als internationale speler kan opnemen tegenover met name de Angelsaksische concurrentie. De bedrijfstak zucht in Duitsland onder lage rentes en hoge juridische kosten uit de nasleep van de financiële crisis, tien jaar geleden.

De aankondiging zou volgens de berichten later vandaag komen. Als er een fusie zou komen, dan zou een bank met 38 miljoen klanten en 840 miljard aan spaartegoeden in de kluizen ontstaan met 140.000 werknemers. Bonden hebben al aangegeven dat zij een fusie niet zien zitten. Zij vrezen het verlies van tienduizenden banen bij een samengaan van de twee banken.