Nieuws/Financieel
3306148
Financieel

Shell kan lng-routes eenvoudig omgooien

Sydney - De vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Azië is zo groot dat Shell zonder al te veel moeite handelsroutes in de regio kan wijzigen om daarmee de impact van de Chinees-Amerikaanse handelsvete zo beperkt mogelijk te houden. Dat zei Shell-bestuurder Maarten Wetselaar, hoofd van de divisie Integrated Gas & New Energies tijdens een bijeenkomst in Sydney.

Volgens Wetselaar is het vrij eenvoudig voor Shell om verzendroutes te wijzigen, waarbij het al dan niet ladingen via China stuurt. Chinese kopers meden recent de import van lng uit de VS vanwege het lopende handelsconflict. In september kondigde China nog aan tariefverhogingen aan op Amerikaanse producten, waaronder lng, als vergelding op soortgelijke stappen van de VS.

Wetselaar benadrukte dat de handelsoorlog een kwestie van logistiek is en dat deze geen invloed heeft op de vooruitzichten. Volgens Shell zal de vraag naar aardgas in China 2030 zijn verdubbeld, onder meer omdat het gebruik van kolen, om duurzaamheidsredenen, steeds minder wordt.