Nieuws/Financieel
335679554
Financieel

’GameStop geeft Ryan Cohen touwtjes in handen met stap naar online’

GameStop, de Amerikaanse retailer van videogames, heeft directielid en miljardair Ryan Cohen aangesteld aan het hoofd van een commissie die de stap naar online moet gaan maken, zo meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Naast het opzetten van de nieuwe online strategie zou de commissie eveneens op zoek naar een financiële topman. Vorige maand nam GameStop nog afscheid genomen van zijn cfo doordat hij onvoldoende draagkracht zou hebben bij de rest van de directie.

Vooral van de mogelijke nieuwe rol van Cohen zal veel worden verwacht. Bij zijn vorige bedrijf Chewy had hij nog zeer veel succes met het online verkopen van dierbenodigheden.

"Amazon van videogames"

Eerder werd Cohen nog enthousiast binnengehaald als grootaandeelhouder en lid van de directie. Hij benadrukte destijds om GameStop de Amazon wil maken in de verkoop van videogames.

GameStop laat dit jaar op de Amerikaanse beurs een turbulent beeld zien. Kleine beleggers actief op het online platform WallStreetBet hebben het bedrijf omarmd in de strijd tegen shortseller.

Nadat er begin vorige maand het aandeel GameStop nog flink afkoelde, is de laatste weken de weg omhoog weer stevig gevonden. De koers lijkt vandaag weer in de lift te zitten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo