Nieuws/Financieel
3377361
Financieel

Lyft zakt stevig op zonnig Wall Street

Amsterdam - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met aardige plussen begonnen aan de eerste handelsdag van het tweede kwartaal, dankzij meevallend nieuws over de Chinese industrie. Taxibedrijf Lyft sprong er negatief uit met een terugval tot onder de introductieprijs.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,7 procent in de plus op 26.122 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom 0,8 procent tot 2855 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,9 procent op 7802 punten.

Lyft daalde met 10 procent naar $70,50. Vrijdag ging de concurrent van Uber tegen $72 naar de beurs. Na een snelle koersstijging tot ruim $85 volgde die dag al snel een terugval tot onder $80.

Twee verschillende graadmeters over de Chinese industrie gaven de afgelopen dagen aan dat die na een teruggang weer in de groeistand staat. Daardoor verdwijnen zorgen over de Chinese economie even naar de achtergrond. De chipsector, die sterk afhankelijk is van China, profiteerde van de positieve stemming. Ook andere techbedrijven zoals Apple (plus 0,4 procent) gingen omhoog.

Handelsgesprekken

De handelsgesprekken tussen de VS en China geven ook reden tot optimisme. De gesprekken, die deze week in Washington plaatsvinden, lijken in een beslissende fase aanbeland. De Chinese vicepremier Liu He reist ook af naar de Amerikaanse hoofdstad. Ook de brexit blijft de aandacht trekken. Het Britse Lagerhuis stemt opnieuw over alternatieven voor de deal van premier Theresa May.