Nieuws/Financieel
3384342
Financieel

Licht hogere omzet voor Nedap

Groenlo - Nedap heeft in het eerste kwartaal zijn omzet opgevoerd. Ook voor de rest van dit jaar verwacht De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, hogere verkopen. Een precies percentage wil het bedrijf daar nog niet op plakken. Ook gaf de onderneming geen details over de omzet en de winst in het eerste kwartaal.

De omzet van Nedap steeg in de eerste drie maanden van het jaar met 3 procent. Die groei was te danken aan de divisies die zich bezighouden met gezondheidszorg, identificatiesystemen, verlichtingsbesturing en veiligheidsbeheer. De takken die zich bezighouden met toepassingen voor de veeteelt, winkels en personeel hadden juist te kampen met lagere verkopen.

Bij de verlichtingsbesturingstak heeft Nedap besloten minder te investeren in zijn Luxon-systeem. Dat systeem is minder succesvol gebleken dan verwacht en dus is het aantal mensen dat zich ermee bezighoudt verkleind.

Specifieke markten

Voor heel dit jaar rekent Nedap nu op omzetgroei. Omdat die groei nog wel afhankelijk is van het algehele economische klimaat en de ontwikkelingen op specifieke markten en bij bepaalde klanten, wil het bestuur nog geen percentage noemen.

Nedap maakte verder bekend een nieuwe kredietfaciliteit te hebben afgesloten met ABN AMRO. Die heeft een omvang van 44 miljoen euro en loopt tot april 2026. Volgens Nedap is de financiële positie verbeterd door de nieuwe kredietfaciliteit.