Nieuws/Financieel
3393081
Financieel

BAM-consortium dichtbij opdracht Australië

Brisbane - Een consortium met bouwbedrijf BAM is dichtbij het winnen van een metroproject in de Australische stad Brisbane. Het Pulse-consortium is geselecteerd als voorkeursaanbieder voor het project Cross River Rail in Brisbane, waarmee een investering is gemoeid van 3,4 miljard euro.

Brisbane ligt in het oosten van Australië en is de hoofdstad van de deelstaat Queensland. Het project betreft het ontwerp en de aanleg van een ruim 10 kilometer lange spoorverbinding tussen Dutton Park en Bowen Hills. Het project omvat ook twee 5,9 kilometer lange tunnelbuizen onder de Brisbane-rivier en het zakencentrum van de stad. Tot de werkzaamheden behoren daarnaast de bouw van vier nieuwe stations en de renovatie van Dutton Park Station.

BAM PPP PGGM zal samen met Pacific Partnerships, Ghella Investments and Partnerships en DIF het vermogen verstrekken voor het project. BAM International zal in een joint venture met CPB Contractors en Ghella verantwoordelijk zijn voor ontwerp en bouw. UGL zal gedurende 24 jaar de onderhoudswerkzaamheden verzorgen.