Nieuws/Financieel
3398362
Financieel

Voorzitter geplaagd Swedbank per direct weg

Stockholm - Swedbank-voorzitter Lars Idermark treedt per direct terug. De Zweedse bank staat al geruime tijd onder druk door onderzoeken naar mogelijk witwassen via het financiële concern.

Volgens Idermark is de media-aandacht die hij door de functie krijgt niet verenigbaar is met zijn positie als topman van bosbeheerder Södra. ,,Het beste alternatief is om Swedbank met onmiddellijke ingang te verlaten'', aldus Idermark. Hij wijst in zijn verklaring dat hij door de mediaberichtgeving over de affaire moeite heeft om steun te krijgen voor ,,verhoudingen en feiten'' en om directe fouten bij de bank te corrigeren. Ook heeft de bank te maken met privacy en wet- en regelgeving, wat het communicatie-aspect volgens hem extra complex maakt.

Onlangs nog bood Idermark zijn excuses aan voor de gebrekkige communicatie van de financiële instelling rond het witwasschandaal. Kort daarvoor was topvrouw Birgitte Bonnesen weggestuurd. De vice-voorzitter van de commissarissen, Ulrika Francke, neemt de functie van Idermark over.