Nieuws/Financieel
3421518
Financieel

Bestellingen Takeaway.com fors omhoog

Amsterdam - Maaltijdbestelsite Takeaway.com heeft in het eerste kwartaal de bestellingen op jaarbasis met 51 procent zien toenemen, tot 31,1 miljoen orders. Dat meldde de beursgenoteerde onderneming achter onder meer Thuisbezorgd.nl woensdag.

In Nederland namen de orders met 17 procent toe tot 8,9 miljoen en in Duitsland met 31 procent tot ruim 9,8 miljoen stuks. Bij het segment 'andere leidende markten' met landen als bijvoorbeeld België, Oostenrijk, Polen, Frankrijk en Luxemburg gingen de bestellingen met 126 procent omhoog tot 12,3 miljoen.

Takeaway.com rondde op 1 april de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero af. Takeaway betaalde een bedrag van 930 miljoen euro voor de deal. De overname betreft maaltijdbestelsites Lieferheld en Pizza.de en maaltijdbezorgdienst foodora. De website van Pizza.de is inmiddels naar het platform van Takeaway.com verhuisd, en de andere websites moeten spoedig volgen.

Topman Jitse Groen sprak in een toelichting van aanhoudende groei, terwijl Takeaway.com grote veranderingen ondergaat. De overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero zal volgens hem de omvang van het bedrijf verder vergroten en de vooruitgang naar winstgevendheid versnellen. Groen gaf aan uit te kijken naar een verdere integratie van die activiteiten.