Nieuws/Financieel
3423231
Financieel

Oddo positiever over olie-aandelen

Amsterdam - Vermogensbeheerder Oddo BHF is positiever gestemd over aandelen gerelateerd aan de olie- en gassector. Volgens Oddo is er meer zichtbaarheid wat betreft de olieprijzen omdat leden van oliekartel OPEC zich houden aan de doelstellingen voor productiebeperkingen.

Het advies voor olieproducenten en oliedienstverleners wordt verhoogd. Volgens Oddo bieden oliebedrijven een combinatie van een goede kasstroom, sterke balansen en aantrekkelijke waarderingen. De Frans-Duitse vermogensbeheerder verwacht dat de spanningen op de oliemarkt zullen aanhouden door geopolitieke risico's en een afzwakkende Amerikaanse schalieproductie.

Wat betreft oliefondsen spreekt Oddo zijn voorkeur uit voor Shell en Total vanwege de ruime blootstelling van die bedrijven aan lng. Het advies voor Shell staat op buy.

Het aandeel Shell noteerde woensdag omstreeks 12.10 uur een plus van 0,9 procent 28,95 op euro. In de MidKap was maritiem oliedienstverlener SBM Offshore de grootste stijger met een plus van 3 procent op 17,44 euro.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop