Nieuws/Financieel
342567194
Financieel

Hoge grondstofprijzen en herstel na corona doen Renewi goed

MILTON KEYNES (AFN) - Afvalverwerker en recyclingbedrijf Renewi heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar geprofiteerd van een verder herstel van de economie na corona. Ook de hoge grondstofprijzen deden het bedrijf goed. Het kon daardoor meer geld verdienen aan gerecyclede materialen. Ook voor de rest van het boekjaar is Renewi positief gestemd en daarom stelde het bedrijf de verwachtingen naar boven bij.

Tijdens de coronacrisis sneed Renewi net als veel andere bedrijven in de kosten en een deel van die kostenbesparingen kon het behouden toen de economie herstelde en er weer meer werk kwam. Dat leidde tot hogere winstmarges. Onder de streep bleef er 37,1 miljoen euro over, ruim tien keer zo veel als de winst van 3,5 miljoen euro uit dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg onder meer door hogere afvalvolumes, maar ook door de hoge grondstofprijzen. Die kwam uit op een kleine 916 miljoen euro, 11 procent meer dan een jaar eerder. Renewi wil met nieuwe innovaties een nog groter deel van het ingezamelde afval recyclen. Dat moet naar driekwart, tien procentpunt meer dan het nu is. Tegelijkertijd verwacht het bedrijf dat de prijzen van grondstoffen weer wat dalen.