Nieuws/Financieel
34279223
Financieel

Duitse fabrieksorders gekelderd door coronacrisis

Wiesbaden - De fabrieksorders in Duitsland zijn in maart met 15,6 procent gekelderd als gevolg van de coronacrisis in vergelijking met februari. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.

Het is de sterkste krimp sinds het begin van de metingen in 1991, aldus het statistiekbureau. De daling was bovendien sterker dan verwacht want economen hadden in doorsnee op een daling met 10 procent gerekend. In februari namen de orders met een herziene 1,2 procent af.

Vanwege de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan werden veel fabrieken in Duitsland stilgelegd. Ook vanuit het buitenland kwamen minder orders voor Duitse industriegoederen. Vooral de orders voor investeringsgoederen zoals machines gingen zwaar onderuit, met een min van bijna 23 procent.

ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski schrijft in een reactie dat het cijfer verder bewijs levert voor de zware klap voor de Duitse economie, de grootste van Europa, door de coronacrisis. Op jaarbasis gingen de Duitse fabrieksorders in maart met 16 procent onderuit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd