Nieuws/Financieel
345579765
Financieel

Winsten op Wall Street na grote cijferdrukte

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aardige winsten de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson. Verder kreeg het sentiment steun van berichten over persoonlijk handelsoverleg op hoog niveau tussen China en de Verenigde Staten begin volgende week.

De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent hoger op 27.349,19 punten. De brede S&P 500 ging 0,7 procent vooruit tot 3005,47 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 8251,40 punten.

De koers van Coca-Cola steeg ruim 6 procent en bereikte daarmee een recordniveau, dankzij meevallende resultaten en een verhoging van de verwachtingen voor het gehele jaar. Het bedrijf deed goede zaken met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero, met name in Azië.

United Tech

United Tech kreeg er 1,5 procent aan waarde bij. De maker van vliegtuigmotoren, liften en airconditioners krikte eveneens zijn prognoses voor het jaar op. Andere stijgers na meevallende cijfers waren onder meer speelgoedmaker Hasbro (plus 10 procent), verfproducent Sherwin-Williams (plus 7,8 procent) en de fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark (plus 0,6 procent).

Harley-Davidson gaf aan dit jaar op een zwakkere motorenverkoop te rekenen dan eerder gedacht. Het aandeel Harley--Davidson ging desondanks 6,4 procent omhoog. Lockheed Martin, bouwer van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF), noteerde licht hoger na een verhoging van de prognoses.

Paccar

Vrachtwagenbouwer en DAF-moederbedrijf Paccar en witgoedleverancier Whirlpool publiceerden ook hun prestaties.

Apple won 0,8 procent. Het concern zou vergevorderde gesprekken met Intel (plus 0,8 procent) voeren om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. Met de deal, die al deze week rond kan komen, is 1 miljard dollar gemoeid.

De euro was 1,1149 dollar waard tegen 1,1153 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent op 56,89 dollar. Brentolie klom 1,1 procent tot 63,94 dollar per vat.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd