Nieuws/Financieel
3481565
Financieel

'Heineken krikt bierverkoop verder op'

Amsterdam - Heineken heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting opnieuw meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag met resultaten naar buiten.

Volgens de ramingen zal Heineken het verkoopvolume op eigen kracht met 3,3 procent hebben opgevoerd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Azië blijft de belangrijkste aanjager voor de groei. In die regio wordt een verkoopplus van dik 5 procent verwacht.

Ook in Afrika en het Midden-Oosten (plus 4,4 procent) en Noord- en Zuid-Amerika (plus 3,5 procent) zal Heineken duidelijk meer bier hebben gesleten. De volumegroei in Europa zal met 1,6 procent minder uitbundig zijn.

Heineken kende in 2018 nog een volumegroei van 4,2 procent wereldwijd. In alle regio's waar het bedrijf actief is werd meer bier aan de man gebracht. Voor heel 2019 rekent de brouwer op verdere groei van winst en omzet. Maar Heineken waarschuwde bij de presentatie van de jaarcijfers in februari tevens voor de huidige economische omstandigheden. Ook kosten voor grondstoffen en logistieke kosten zullen hoger uitvallen. Heineken zal aanhoudend op de kosten letten en met initiatieven komen om productiever te werken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop