Nieuws/Financieel
3483005
Financieel

Lagere verkoop Harley-Davidson

Milwaukee - De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal minder motorfietsen aan de man gebracht. Mede daardoor kwamen de omzet en winst lager uit dan een jaar eerder.

De wereldwijde verkoop zakte met bijna 4 procent tot meer dan 49.000 motorfietsen. In de Verenigde Staten, met afstand de belangrijkste markt voor het bedrijf, nam de verkoop met ruim 4 procent af. De omzet daalde naar bijna 1,4 miljard dollar, van ruim 1,5 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 128 miljoen dollar tegen 175 miljoen dollar vorig jaar.

Harley is bezig met een prestatieverbeteringsprogramma vanwege de lastige marktomstandigheden voor het bedrijf, ook mede door de importheffingen. De onderneming handhaafde haar verwachting dat dit jaar 217.000 tot 222.000 motorfietsen worden verscheept naar klanten.

President Donald Trump meldde op Twitter in een reactie op de cijfers van Harley dat het bedrijf worstelt met Europese importtarieven. Hij verklaarde terug te zullen slaan tegen de Europese Unie.