Nieuws/Financieel
3483042
Financieel

Iets meer omzet voor Sherwin-Williams

Cleveland - De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams heeft de omzet in het eerste kwartaal licht opgekrikt. Volgens topman John Morikis was sprake van progressie op het vlak van prijzen, maar viel het verkochte volume tegen door moeilijke marktomstandigheden en een latere start van het professionele verfseizoen in Noord-Amerika.

Sherwin sloot de eerste drie maanden van het jaar af met een omzet van ruim 4 miljard dollar. Dat is 1,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De branchegenoot van AkzoNobel boekte daarnaast minder winst, maar dat kwam vooral door eenmalige kosten voor overnames en pensioenafspraken. Onder de streep bleef ruim 245 miljoen dollar over, waar een jaar eerder nog dik 250 miljoen dollar in de boeken ging.

Het bedrijf benadrukt dat de winst zonder de genoemde eenmalige kosten wel in de lift zat. De hiervoor gecorrigeerde winst per aandeel ging vooruit van 3,57 dollar naar 3,60 dollar. Sherwin houdt vast aan zijn eerder gestelde winstprognose voor heel 2019.