Nieuws/Financieel
3483430
Financieel

Vliegtuigtak helpt United Tech vooruit

Farmington - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft in het eerste kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. Het bedrijf profiteerde van de overname van producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Ook krikte de onderneming zijn winstverwachtingen op voor het lopende jaar.

De opbrengsten dikten aan tot 18,4 miljard dollar, wat een groei van 20 procent ten opzichte van een jaar geleden betekende. De toename van de omzet kwam vooral door de beter dan verwachte prestatie van Rockwell Collins. Mede als gevolg hiervan kwamen de verkopen van vliegtuigonderdelen fors hoger uit.

Op autonome basis groeide United Tech met 8 procent. Het bedrijf ligt daarmee voor op schema. Dit jaar wordt gemikt op 3 tot 5 procent groei. Onder de streep resteerde een winst van 1,3 miljard dollar.

Verder meldt United Tech dat de voorbereidingen om zichzelf op te splitsen in vier onafhankelijke bedrijven goed verlopen. Naar verwachting worden liftenmaker Otis en producent van onder meer airconditioners Carrier in de eerste helft van 2020 afgesplitst.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop