Nieuws/Financieel
3483640
Financieel

Lockheed Martin verhoogt winstverwachting

Bethesda - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar. Het bedrijf profiteert van goede zaken met de verkoop van kruis- en luchtdoelraketten en leveringen van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF).

Ook de prognose voor de jaaromzet werd opwaarts bijgesteld. In het eerste kwartaal zette de belangrijkste toeleverancier aan het Pentagon een omzet in de boeken van 14,3 miljard dollar tegen 11,6 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 1,7 miljard dollar van bijna 1,2 miljard dollar vorig jaar.

Bij de rakettendivisie steeg de omzet met 40 procent, mede dankzij hogere verkopen van Patriot-raketten. Bij de luchtvaarttak, met de F-35, was een omzetgroei met 27 procent te zien. Lockheed is ook actief op het gebied van bijvoorbeeld radarsystemen en ruimtevaart. Ook bij deze divisies namen de inkomsten toe.

Bestuursvoorzitter Marillyn Hewson sprak van een sterk kwartaal voor de onderneming. De totale orderportefeuille van Lockheed lag eind maart op meer dan 133 miljard dollar.