Nieuws/Financieel
3484283
Financieel

Twitter krijgt vleugels op zonnig Wall Street

New York - De Amerikaanse aandelenmarkten kwamen dinsdag op stoom na een licht hogere start. Beleggers op Wall Street bogen zich over een grote hoeveelheid kwartaalresultaten van bekende namen als Coca-Cola, Procter & Gamble, Lockheed Martin en United Technologies. Ook microblogdienst Twitter opende de boeken.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.00 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 22.676 punten. De brede S&P 500 klom 0,9% procent, tot 2933 punten, tot boven het hoogste slotniveau ooit, en de technologiebeurs Nasdaq won 1,2 procent en koerst met een stand 8114,26 punten ook boven het recordslot.

Twitter trapte als eerste van de bekende socialmediabedrijven af met kwartaalcijfers. Het aantal dagelijkse gebruikers dat advertenties te zien krijgt, steeg harder dan kenners hadden voorzien. Daardoor vielen ook de opbrengsten hoger uit dan verwacht. Het aandeel Twitter sprong 15 procent omhoog.

Frisdrankbedrijf Coca-Cola tekende een winst op van 1,4 procent. Defensieconcern Lockheed Martin verhoogde zijn prognoses voor het hele jaar en werd beloond met een plus van 4,5 procent. Industrieconglomeraat United Technologies won 2 procent na het verhogen van de prognoses. Dat deed ook Verizon Communications. Toch verloor het telecombedrijf 2 procent. Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble verwacht ook betere omzetcijfers dit jaar, maar leverde desondanks 2,3 procent in.