Nieuws/Financieel
3486310
Financieel

Nasdaq en S&P bereiken hoogste slot ooit

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. De graadmeters op Wall Street werden geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin positief te verrassen.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,6 procent hoger op 26.656,39 punten. De S&P 500 klom 0,9 procent, tot 2933,68 punten. Dat betekende voor de brede graadmeter de hoogste slotstand ooit. Technologiebeurs Nasdaq won 1,3 procent tot 8120,82 punten en bereikte daarmee eveneens een hoogste slotstand in de geschiedenis.

Twitter trapte als eerste van de bekende socialmediabedrijven af met kwartaalcijfers. Het aantal dagelijkse gebruikers dat advertenties te zien krijgt, steeg harder dan kenners hadden voorzien. Daardoor vielen ook de opbrengsten hoger uit dan verwacht. Het aandeel Twitter sprong bijna 16 procent omhoog.

Hasbro

Speelgoedproducent Hasbro (plus 14 procent) schreef tegen de verwachting in zwarte cijfers. Vooral de het succes van Transformers-film Bumblebee stuwden de verkopen van speelgoed van het bedrijf. Defensieconcern Lockheed Martin verhoogde zijn prognoses voor het hele jaar en werd beloond met een plus van 5,7 procent.

Frisdrankreus Coca-Cola kende naar eigen zeggen een sterke start van het jaar. Onder meer het opbouwen van voorraad in het Verenigd Koninkrijk gaf de drankjesfabrikant een zetje in de rug. Dat gebeurde met het oog op een mogelijke harde brexit. Het aandeel won 1,7 procent.

Euro

Industrieconglomeraat United Technologies won 2,3 procent na het verhogen van de prognoses. Dat deed ook Verizon Communications. Toch verloor het telecombedrijf 2,1 procent, vooral omdat het concern minder abonnees telde. Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble leverde 2,7 procent in na cijfers.

Ook verfmaker Sherwin-Williams (plus 1,9 procent), motorfietsenbouwer Harley-Davidson (min 2 procent) en witgoedfabrikant Whirlpool (plus 0,4 procent) openden de boeken.

De euro was 1,1223 dollar waard, tegen 1,1210 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 66,31 dollar. Brent steeg 0,6 procent in prijs tot 74,50 dollar per vat.