Nieuws/Financieel
3486761
Financieel

Sterke start van het jaar voor uitzendconcern

Randstad: groei zet door

Uitzendconcern Randstad verwacht dat de groei in het tweede kwartaal van dit jaar doorzet. Het concern meldt dat de trend vanuit het eerste kwartaal ook in april zichtbaar is.

„Onze resultaten over het eerste kwartaal markeren een sterke start van het jaar”, zegt ceo Jacques van den Broek. „Onze autonome omzetgroei stabiliseerde op een positief niveau, met marktaandeelwinsten in Nederland, België en Duitsland. Ook Japan, Australië, India en de regio Latijns-Amerika leverden een belangrijke bijdrage aan onze groei en winstgevendheid.”

Randstad behaalde een onderliggende operationele winst van €227 miljoen, een stijging van 1% ten opzichte van vorig jaar. De operationele winst groeide tot 188 miljoen euro, van 180 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een resultaat van 133 miljoen euro, 3 miljoen euro meer dan vorig jaar.

,,Randstad slaagt er in het beter te doen dan de markt ondanks tegenvallende cijfers uit Duitsland. Het uitzendconcern verwacht datd e groei over de hele linie ook in het twee kwartaal van dit jaar doorzet.”

Dit vindt DFT-verslaggever Ertan Basekin