Nieuws/Financieel
3487266
Financieel

'Resultaat AkzoNobel onder consensus'

Amsterdam - Het aangepaste operationeel resultaat van AkzoNobel in het eerste kwartaal is lager uitgevallen dan de consensus van analisten. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de cijfers van de verfproducent.

Het resultaat bedroeg 163 miljoen euro, terwijl de consensus lag op bijna 182 miljoen euro. AkzoNobel had te maken met stijgende grondstofprijzen. KBC gaf aan de inspanningen van AkzoNobel op het gebied van kostenbesparingen en prijsverhogingen om de winstgevendheid te verhogen te waarderen. KBC handhaaft zijn hold-advies en koersdoel van 80 euro.

ING meldde dat de resultaten duidelijk lager uitvielen dan verwacht, met een vrijwel vlakke omzet zoals was voorspeld. De bank wijst erop dat het eerste kwartaal altijd trager verloopt voor AkzoNobel. De consensus voor de jaarresultaten lijkt aan de hoge kant en zal naar verwachting neerwaarts worden bijgesteld. Het advies bij ING staat op hold, met een koersdoel van 90 euro.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag omstreeks 09.30 uur een min van 2,6 procent op 77,58 euro. Daarmee was het aandeel de sterkste daler in de AEX.