Nieuws/Financieel
349985732
Financieel

Ergenis in Limburg over provinciale bijdrage voor verhuizing DSM

MAASTRICHT (ANP) - Een provinciale bijdrage van €1,75 miljoen aan een voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van DSM van Heerlen naar Maastricht is een meerderheid van de Limburgse Staten in het verkeerde keelgat geschoten. Zeven Statenfracties hebben daarom een extra vergadering van de Staten bijeengeroepen.

Op donderdagavond 9 september willen de fracties Gedeputeerde Staten aan de tand voelen over de bijdrage. De aangekondigde verhuizing deed in Heerlen, waar DSM traditioneel is gevestigd, een storm van verontwaardiging losbarsten.

Woede

Dat de provincie bijdraagt aan die verhuizing helpt niet echt deze woede te luwen. En al helemaal niet waar GS het geld vandaan willen halen: het geld wordt geput uit een potje voor het stimuleren van de ontwikkeling van kleine dorpskernen.

Het potje voor kleine dorpskernen is niet bedoeld voor bedrijfsverplaatsingen van multinationals, aldus een meerderheid in de Staten. De zeven fracties willen dat de provinciale bijdrage wordt opgeschort tot het Statendebat.