Nieuws/Financieel
3508840
Financieel

'Nieuwe orders Philips blijven achter'

Amsterdam - Philips is door de bank genomen met iets beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal op de proppen gekomen. De orderintake viel evenwel iets zwakker uit dan geraamd. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over het zorgtechnologiebedrijf.

Zowel qua groei op eigen kracht als qua marges voldeed Philips goeddeels aan de verwachtingen. Het onderliggende resultaat bij 'Diagnosis and Treatment' was veel beter dan voorzien. Verder wijst ING op de groei bij Personal Health, waarbij in het bijzonder werd gewezen op een aantal zwakke kwartalen vorig jaar.

De resultaten bij Connected Care waren volgens ING wederom een tegenvaller. Daarbij wezen de analisten op het toch al zwakke eerste kwartaal van 2018. De orderintake van 2 procent was minder dan de 7 procent groei waar de bank van uitging. Over heel 2018 wist Philips het orderboek 10 procent voller te krijgen, benadrukten de analisten.

Aandeel hoger

Volgens Goldman Sachs presteerde Philips met name met zijn divisie gebitsverzorging beter dan voorzien en viel de autonome omzetgroei hoger uit dan verwacht. Net als ING wijst de Amerikaanse bank op de zwakke prestaties van Connected Care.

Al met al waren de cijfers van Philips voor ING geen reden om aan de verwachtingen te tornen, ook omdat Philips zelf vasthield aan zijn jaarprognoses. ING hanteert een hold-advies op het aandeel met een koersdoel van 37 euro. Goldman Sachs heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 40,50 euro.

Het aandeel Philips stond maandag omstreeks 09.45 uur 1,7 procent hoger op 36,79 euro.