Nieuws/Financieel
3510923
Financieel

Wall Street opent voorzichtig hoger

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met zeer kleine plussen begonnen aan een zeer drukke beursweek. Beleggers op Wall Street zijn in afwachting van cijfers van Google-moeder Alphabet, die nabeurs zijn cijfers presenteert. De techreus vormt de voorhoede voor een heel contingent aan bedrijven die deze week de boeken openen. Eerder maandag gaven ook Spotify en Restaurant Brands International een inkijkje in de financiën.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 0,1 procent hoger op 26.557 punten. De brede S&P 500 kreeg er eveneens 0,1 procent bij tot 2942 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8157 punten.

Muziekstreamingdienst Spotify (plus 2,7 procent) publiceerde cijfers die aan de bovenkant van de eigen verwachtingen waren. Ook Restaurant Brands International, moederconcern van onder meer fastfoodketen Burger King en koffieketen Tim Hortons, zette een iets hogere kwartaalwinst in de boeken. Wel vielen de verkopen bij Tim Hortons tegen. Het aandeel verloor 2,9 procent.

Avengers: Endgame

De aandacht gaat ook uit naar olie- en gasproducent Anadarko Petroleum (min 0,4 procent) die gaat onderhandelen met Occidental Petroleum (min 2,3 procent) om tot een deal voor een overname te komen. Eerder besloot Anadarko nog de handen ineen te slaan met Chevron (min 0,2 procent) . Occidental biedt 38 miljard dollar (exclusief schuld) voor Anadarko terwijl Chevron 33 miljard dollar op tafel heeft gelegd.

Media- en entertainmentconcern Walt Disney ging 0,8 procent omhoog na het bioscoopsucces van zijn film 'Avengers: Endgame', die goed was voor 1,2 miljard dollar aan ticketverkopen bij zijn wereldwijde openingsweekeinde.