Nieuws/Financieel
3512382
Financieel

Lichtgroene borden op afwachtend Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag nog altijd op kleine plussen. Beleggers verwerken cijfers van een aantal bedrijven als Spotify en Restaurant Brands International, maar kijken ook verder vooruit.

Nabeurs geeft Google-moeder Alphabet een kijkje in de boeken en ook de rest van de week komen grote namen met financiële updates.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 26.570 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,3 procent bij tot 2947 punten. Techbeurs Nasdaq steeg eveneens 0,3 procent tot 8167 punten.

Spotify

Muziekstreamingdienst Spotify (min 1,5 procent) publiceerde cijfers die aan de bovenkant van de eigen verwachtingen uitkwamen. Ook Restaurant Brands International, moederconcern van onder meer fastfoodketen Burger King en koffieketen Tim Hortons, zette een iets hogere kwartaalwinst in de boeken. Wel vielen de verkopen bij Tim Hortons tegen. Het aandeel verloor 0,9 procent.

De aandacht ging ook uit naar olie- en gasproducent Anadarko Petroleum (plus 0,2 procent) die gaat onderhandelen met Occidental Petroleum (min 1,6 procent) om tot een overnamedeal te komen. Eerder besloot Anadarko nog de handen ineen te slaan met Chevron (plus 0,6 procent) . Occidental biedt 38 miljard dollar (exclusief schuld) voor Anadarko terwijl Chevron 33 miljard dollar op tafel heeft gelegd.

Avengers: Endgame

Media- en entertainmentconcern Walt Disney ging 0,1 procent omlaag na het bioscoopsucces van zijn film 'Avengers: Endgame', die goed was voor 1,2 miljard dollar aan ticketverkopen bij zijn wereldwijde openingsweekeinde.

Vliegtuigmaker Boeing (min 0,2 procent) stelt ,,gestage voortgang'' te boeken met de software-update die toestellen van het type 737 MAX weer luchtwaardig moet maken. Aandeelhouders slaagden er niet in om de functies van voorzitter en topman, beiden uitgevoerd door Dennis Muilenburg, te scheiden.

De euro noteerde op 1,1180 dollar, tegen 1,1152 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 63,66 dollar. Brent steeg 0,5 procent in prijs tot 72,49 dollar per vat.