Nieuws/Financieel
3512723
Financieel

Wall Street sluit met nieuwe records

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met bescheiden winsten gesloten. Dat betekende voor de S&P 500 en Nasdaq dat er opnieuw records werden neergezet. Beleggers verwerkten cijfers van een aantal bedrijven, zoals Spotify en Restaurant Brands International, maar keken ook vooruit.

Google-moeder Alphabet opent nabeurs de boeken en geeft daarmee de aftrap voor een drukke week. Daarin geven meer grote namen een kijkje in de financiën. Verder komt de Federal Reserve met een nieuw rentebesluit.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 26.554,39 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,1 procent bij tot 2943,03 punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8161,86 punten.

Spotify

Muziekstreamingdienst Spotify (min 0,1 procent) publiceerde cijfers die aan de bovenkant van de eigen verwachtingen uitkwamen, maar leed wel verlies. Restaurant Brands International, moederconcern van onder meer fastfoodketen Burger King, zette een iets hogere kwartaalwinst in de boeken. Het aandeel verloor 1,4 procent.

Verder werd gekeken naar olie- en gasproducent Anadarko Petroleum (plus 0,2 procent), die gaat onderhandelen met Occidental Petroleum (min 1,9 procent) om tot een overnamedeal te komen. Eerder besloot Anadarko nog de handen ineen te slaan met Chevron (plus 0,5 procent).

Walt Disney

Media- en entertainmentconcern Walt Disney ging 0,4 procent omlaag, ondanks het bioscoopsucces van zijn film 'Avengers: goed wasEndgame'. Die was goed voor 1,2 miljard dollar aan ticketverkopen bij zijn wereldwijde openingsweekeinde.

Vliegtuigmaker Boeing (min 0,5 procent) stelt ,,gestage voortgang'' te boeken met de software-update voor toestellen van het type 737 MAX. Volgens topman Dennis Muilenburg is het toestel veilig. De vliegtuigbouwer werd wegens nalatigheid aangeklaagd door nabestaanden van de crash met een vliegtuig van Ethiopian Airlines.

VMWare

Microsoft en Dell-dochter VMWare kondigden een uitgebreidere samenwerking aan. Microsoft daalde 0,1 procent, VMWare kreeg er 0,9 procent bij.

De euro noteerde op 1,1184 dollar, tegen 1,1152 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 63,61 dollar. Brent daalde 0,2 procent in prijs tot 72,02 dollar per vat.