Nieuws/Financieel
3513187
Financieel

Stabiel groeitempo voor economie Frankrijk

Parijs - De economie van Frankrijk heeft in het eerste kwartaal een stabiele groei laten zien. Dat meldde het Franse statistiekbureau in een voorlopige raming.

De groei bedroeg 0,3 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2018, toen er sprake was van een vergelijkbaar groeitempo. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Op jaarbasis ging de Franse economie met 1,1 procent vooruit, tegen een plus van 1 procent in de voorgaande periode.

De economie van Frankrijk profiteerde in de afgelopen tijd vooral van de sterkere consumentenbestedingen, waardoor met name een duidelijke afzwakking van de export opgevangen kon worden. De Franse president Emmanuel Macron beloofde onlangs een lastenverlichting voor de bevolking in reactie op de aanhoudende protesten van de zogenoemde gele hesjes.

Het statistiekbureau kwam ook met voorlopige cijfers over de inflatie. De consumentenprijzen in Frankrijk gingen in april op jaarbasis met 1,2 procent omhoog, na een toename met 1,1 procent in maart. Op maandbasis bedroeg de Franse inflatie 0,2 procent.