Nieuws/Financieel
3518715
Financieel

Prognose en omzet Apple vallen mee

Amsterdam (DFT) - Apple heeft in het voorbije kwartaal minder omzet behaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, maar de opbrengsten waren iets beter dan analisten verwacht. De prognose die het bedrijf naar dinsdagavond nabeurs naar buiten bracht, viel eveneens mee.

In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar boekte het techbedrijf, onder meer bekend van de iPhone een omzet van $58 miljard. Vooraf was op $57,5 miljard gerekend. In het afgelopen jaar werd $61,1 miljard in de boeken gezet.

De winst per aandeel kwam uit op $2,46, terwijl $2,36 werd verwacht. Een jaar eerder maakte het bedrijf nog een winst per aandeel van $2,73.

De inkomsten uit de verkoop van iPhones, het product dat goed is voor een groot deel van de omzet bij Apple bedroegen $31,05 miljard tegen een verwachting van $31,1 miljard. In het voorbije jaar werd een omzet van $38 miljard behaald.

Apple verwacht dat in het lopende kwartaal de totale inkomsten zullen uitkomen tussen $52,5 miljard en $54,5 miljard. In doorsnee werd door analisten gerekend op $50 miljard tot $52 miljard.

Eind maart liet Apple tijdens het event ’It’s show timein thuisbasis Cupertino nog weten om in het najaar een nieuwe video-streamingdienst te gaan lanceren. Daarnaast kondigde het bedrijf aan om de mediadienst Apple News te gaan vernieuwen.

Aan het begin van dit jaar kwam Apple nog met een stevige omzetwaarschuwing naar buiten. De smartphonefabrikant gaf aan in het laatste kwartaal van 2018 de gevolgen te ondervinden van de zwakker dan verwachte vraag naar iPhones in China.

Op Wall Street vielen de resultaten en prognose van Apple in goede aarde. In de handel nabeurs ging de beurskoers in New York flink omhoog.