Nieuws/Financieel
35211058
Financieel

Onderzoek The Economist

Tel Aviv verdringt Parijs als duurste stad, Amsterdam topper met brandstof

LONDEN (ANP/DPA) - De Israëlische kuststad Tel Aviv is de duurste stad ter wereld voor het dagelijks leven. Tel Aviv verdrong de Franse hoofdstad Parijs van de koppositie op de ranglijst van duurste steden die wordt samengesteld door het Britse blad The Economist.

Volgens de onderzoekers komt dat door de sterkere Israëlische sjekel tegenover de dollar en hogere kosten voor boodschappen en transport in Tel Aviv. Het is voor het eerst dat die stad bovenaan de ranglijst staat. Parijs staat nu samen met Singapore op een gedeelde tweede plaats. Daarna komen Zürich, Hongkong, New York, Genève, Kopenhagen, Los Angeles en Osaka. De Syrische hoofdstad Damascus staat onderaan de ranglijst.

Brandstofprijs

Amsterdam staat in de lijst met duurste steden wereldwijd op de veertigste plaats. Een jaar stond onze hoofdstad nog een stuk hoger met plek 32. Met de hoogte van de brandstofprijs pakte Amsterdam wel bijna de eerste plaats. Alleen in Hongkong zijn autobezitters nog duurder uit.

De onderzoekers van The Economist stellen dat in veel steden de kosten voor levensonderhoud zijn toegenomen door de hogere brandstofprijzen en de verstoringen in leveringsketen vanwege de coronacrisis. Er werd bij de studie gekeken naar 173 wereldsteden en de prijzen van meer dan tweehonderd producten en diensten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop