Nieuws/Financieel
3522753
Financieel

Londense beurs zakt in het rood

Londen - De aandelenbeurs in Londen is woensdag tijdens de middaghandel in het rood gezakt. Vanwege de viering van de Dag van de Arbeid hielden de beurzen in steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Frankfurt de deuren gesloten. In Londen was supermarktbedrijf Sainsbury in trek, nadat het de boeken had geopend.

De toonaangevende FTSE-index zakte 0,3 procent tot 7397,75 punten. Supermarktketen Sainsbury, dat eerder een fusie met branchegenoot Asda zag mislukken, was met een winst van bijna 4 procent een van de sterkste stijgers in de leidende index. Het supermarktbedrijf beloofde de nodige investeringen te doen in zijn winkels.

Ook Londen Stock Exchange (LSE) stond met een plus van 2,2 procent bij de winnaars. Volgens de beursuitbater weerhoudt de naderende brexit bedrijven er vooralsnog niet van om deals te sluiten. LSE zag het inkomen in de eerste maanden van het jaar met 5 procent stijgen. Bij de LCH-clearingdivisie ging het om 17 procent meer opbrengsten op jaarbasis.

Britse industrie

Verder kwam marktonderzoeker Markit met data over de bedrijvigheid in de Britse industrie. Hier was afgelopen maand sprake van een groeivertraging als gevolg van het uitstel van de brexit. Daarmee werd de noodzaak minder voor bedrijven om snel hun voorraden aan te vullen.

De euro was 1,1226 dollar waard, tegen 1,1202 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 63,77 dollar. Brent kostte 0,2 procent meer en werd verhandeld voor 72,22 dollar per vat.