Nieuws/Financieel
3523591
Financieel

Londen sluit met verlies

Londen - De aandelenbeurs in Londen is woensdag met verlies gesloten. Vanwege de viering van de Dag van de Arbeid hielden de beurzen in onder meer Amsterdam, Brussel, Parijs en Frankfurt de deuren gesloten. Supermarktbedrijf Sainsbury was met name in trek in Londen, waar verder cijfers over de Britse industrie werden verwerkt.

De toonaangevende FTSE-index zakte 0,5 procent tot 7384,77 punten. Supermarktketen Sainsbury, dat eerder een fusie met branchegenoot Asda zag mislukken, was met een winst van 3,9 procent een van de sterkste stijgers in de leidende index. Het supermarktbedrijf beloofde de nodige investeringen te doen in zijn winkels.

Ook Londen Stock Exchange (LSE) eindigde met een plus van 3,4 procent bij de winnaars. Volgens de beursuitbater weerhoudt de naderende brexit bedrijven er vooralsnog niet van om deals te sluiten. LSE zag het inkomen in de eerste maanden van het jaar met 5 procent stijgen. Bij de LCH-clearingdivisie ging het om 17 procent meer opbrengsten op jaarbasis.

Brexit-uitstel

Verder kwam marktonderzoeker Markit met data over de bedrijvigheid in de Britse industrie. Hier was afgelopen maand sprake van een groeivertraging als gevolg van het uitstel van de brexit. Daarmee werd de noodzaak minder voor bedrijven om snel hun voorraden aan te vullen.

De euro was 1,1246 dollar waard, tegen 1,1202 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 63,16 dollar. Brent kostte 0,4 procent minder en werd verhandeld voor 71,75 dollar per vat.